Anamaria Vasile

7 semne că partenerul tău te respectă

O relație reușită este ca o casă: poți să o construiești în ce stil vrei, însă fundația trebuie să fie puternică pentru a rezista. Așadar, relațiile fericite au doi piloni principali: dragostea și respectul.

Uneori, aceștia pot depinde unul de celălalt, însă de cele mai multe ori trebuie priviți separat și trebuie să muncești pentru fiecare în parte pentru ca relația să fie reușită.

Deși ți se va părea ciudat, adevărul este că respectul poate fi destul de greu de sesizat într-o relație de dragoste. Partenerul îți poate arăta multe semne că te iubește, însă acestea pot ascunde de fapt o lipsă de respect.

Dacă vei alege să treci cu vederea peste aceste lucruri, relația se va dovedi a fi un dezastru. Un partener care te iubește cu adevărat te va respecta în primul rând ca om și abia apoi ca iubită.

Nu te controlează

Dacă partenerul tău nu îți spune unde să te duci și cu cine să stai sau nu se bagă în relațiile tale cu prietenii sau familia, înseamnă că te respectă și că are încredere în tine. Mai mult, are încredere în dragostea voastră și crede că nu există obstacol pe care să nu îl puteți depăși.

Un partener care te iubește îți respectă independența.

Știe că „nu” înseamnă „nu”

Un partener bun și înțelegător știe ce nu îți place și va face orice pentru a evita să îți spună să faci ceva ce nu îți place. Dacă nu îți place să fii gâdilată sau să fii pupată dimineața la prima oră, atunci nu o va face.

Atunci când partenerul nu pune presiune asupra ta, înseamnă că te respectă.

Este sincer cu tine

Un iubit bun niciodată nu îți ascunde nimic, nici măcar veștile mai puțin bune. Acesta va fi sincer cu tine indiferent de situație și îți va respecta inteligența și capacitatea de a lua decizii. De asemenea, acest lucru arată că are încredere în relația pe care o aveți și vrea să fie complet sincer cu tine.

Te ascultă

Dacă simți că există un zid între tine și partener atunci când discutați, înseamnă că nu te respectă și nu îi pasă ce ai de spus. Un partener adevărat te va asculta cu atenție și îți va răspunde la subiect.

Dacă iubitul tău te ascultă cu atenție și intervine în discuție, înseamnă că te respectă foarte mult.

Este mândru de reușitele tale

Un partener care te iubește și te respectă știe ce scopuri ți-ai setat – fizice, emoționale, profesionale și academice – și te va susține în îndeplinirea acestora. Dacă vei reuși să duci toate aceste lucruri până la capăt, partenerul tău va fi mândru de tine și chiar le va vorbi despre acest lucru și prietenilor lui.

Acesta este un semn că te respectă și că pune preț pe fericirea ta.

Te poți baza pe el

Dacă iubitul te lasă să aștepți ore întregi în seara în care ați stabilit că vă vedeți sau nu îți mai răspunde la mesaje, înseamnă că nu prea este interesat de relația pe care o aveți. Un partener care te respectă știe de ce ai nevoe și nu îți va strica planurile.

De asemenea, îți va răspunde la mesaje și nu îți va ignora apelurile.

Este corect

Chiar și în cele mai fericite relații mai există uneori certuri și momente tensionate. Acest lucru este perfect normal! Problema apare în modul în care ne certăm și ce mijloace folosim. Un partener care te respectă va fi corect în argumente, nu te lova vi sub centură, nu va fi violent și nu va spune cuvinte grele.

Acesta va asculta ce ai de spus și îți va răspunde rațional. Acesta este un mare semn de respect!