Anamaria Vasile

Cum a fost prins un criminal după 45 de ani. Bărbatul a răpit și ucis o fetiță de 11 ani

Deşi credea probabil că n-o să mai fie prins niciodată, un american va da socoteală pentru o crimă pe care a comis-o în urmă cu 45 de ani.

Este vorba despre uciderea unei fetiţe de 11 ani, dispărută dintr-un oraş din California, pe drumul dintre şcoală şi casă.

Criminalul a fost găsit cu ajutorul unui site unde oamenii trimit mostre de ADN ca să-şi afle originile. Poliţiştii americani fac apel tot mai des la asemenea instrumente ca să rezolve cazuri vechi, rămase fără răspuns.

Jon Lewis, șeful poliției din Newport Beach: “Aceea a fost o zi care i-a făcut pe părinții din comunitatea noastră să se gândească de două ori înainte de a-și lăsă copiii să se ducă singuri la școală, să iasă din casă, să meargă cu bicicletă pe strădă ori să se joace cu prietenii.”

În iulie 1973, o fetiță de 11 ani pe nume Linda O’Keefe din Newport Beach, California, a dispărut în timp ce se întorcea de la școală. Trupul ei a fost găsit într-un șanț a doua zi, dar polițișții n-au reușit să dea de urma criminalului. Au trecut decenii, dar moartea Lindei n-a fost uitată.

Jon Lewis, șeful poliției din Newport Beach: “Fotografia ei e afișată în secția noastră de detectivi și colegii noștri o văd în fiecare zi.”