Anamaria Vasile

Horoscop săptămânal 3-9 septembrie 2018. Patru evenimente astrale importante! Liniștea după furtună sau invers?

Horoscop săptămânal. Iată horoscopul săptămânal 3-9 septembrie 2018, prima săptămâna oficială a sezonului de toamnă 2018 și a lunii septembrie, deși vremea nu pare să indice aerul de toamnă. În afară de serile un pic mai răcoroase și de unii copaci ce își respectă agendă de toamnă, încă pare că suntem în vară.

Insa… din fericire, nu mai suntem în vară 2018 cea provocatoare în care evenimente cosmice ne-au cam zăpăcit. O vară cu 3 eclipse de Soare și Luna și cu 7 astre retrograde înseamnă o uriașa energie care ne-a afectat pe toți într-o formă sau altă. De la întâmplări personale la cele ale unor cunoscuți ce ne-au bulversat tare de tot, aproape nimeni nu a rămas neatins de vară 2018.

Cu asemenea energii și circumstanțe, nu este de mirare că avem o stare de panică sau neclaritate pentru că nu știm ce mai urmează. Mulți dintre noi chiar ne întrebăm “ce mai urmează oare?”. Poate nici nu avem suficientă încredere că energia lunii septembrie chiar se schimbă în bine. Dar da! Chiar se schimbă în bine. Haosul verii, blocajele frustrante și finalurile sub diverse forme se încheie.

Dintr-o data, brusc, septembrie ne aduce altceva. Această nu este o glumă cosmică ci o veste extrem de bună. Energia s-a schimbat și vom simți și înțelege în septembrie de ce lucrurile s-au întâmplat așa cum s-au întâmplat peste vară, de ce s-a destrămat ce trebuia să se destrame. Acum vom vedea rezultatul, noul început, sensul a tot ce a fost și părea lipsit complet de orice logică.

Abundență energiei zodiei Fecioarei ne aduce organizare, structură și construcția unei fundații solide. Când vine vorba de muncă și sănătate/stare de bine, ne vom simți că deținem controlul complet, că știm ce să facem, că ne e ușor să ne fie bine.

Prima săptămâna a lunii septembrie aduce deja 4 evenimente astrale ce contribuie la restabilirea noastră după zbuciumul ultimelor luni dar și așezarea noastră pe alt făgaș.

Ziua de 6 septembrie 2018, joi, este o zi importantă cu dublu eveniment astral: Saturn, planetă karmei, iese din retrograd și Mercur, planetă comunicării și gândurilor, schimbă semnul zodical și ajunge în Fecioară. Ziua de 9 septembrie 2018, duminică este următoarea zi importantă a săptămânii, tot cu dublu eveniment astral: Venus, planetă armoniei și iubirii, schimbă semnul și ajunge în Scorpion iar Luna este Nouă și este în Fecioară.

Ce ne aduc aceste mișcări astrale?
Joi, Saturn iese din retrograd, în Capricorn.

Saturn este retrograd o data pe an iar anul acesta a început din 18 aprilie. Saturn este planetă karmei, a disciplinei și al spiritului justițiar. Este planetă care ne face să ne confruntăm cu propria realitate. Saturn retrograd ne-a oferit ocazia să ne uităm la diverse proiecte ale noastre din trecut.

Dacă lucrurile nu au fost făcute cum trebuie sau din motivația corectă pentru binele tău, Saturn retrograd îți oferă o privire rece și dură la ce nu a fost în regulă și bine făcut pentru ține, că să ai ocazia să repeți, de data această bine, și să înveți ceva de aici, că să nu ți se mai întâmple așa niciodată. Tu ce ai experimentat în acest sens în ultimele 5 luni?

Saturn revenit în mișcare directă în Capricorn ne susține și trimite să punem în practică ce am descoperit în ultimele 5 luni de retrograd. Perspectivă este mult mai luminoasă, slavă Domnului, pentru acest tranzit direct, iar influența lui Saturn acum este mai pozitivă decât înainte când revenea din retrograd.

Ce înseamnă concret ieșirea lui Saturn din retrograd pentru fiecare zodie ? Vom reveni zilele următoare cu articol dedicat.

Joi, Mercur intră în Fecioară
Nu este un loc mai bun pentru Mercur de a fi decât în zodia Fecioarei ! Fecioara este una din zodia pe care Mercur o coordonează, deci aici se simte că acasă. Mercur ghidează felul în care gândim. Ne conduce ideile, felul în care procesam informațiile și cum le comunicăm altora. Pentru că Fecioară este un semn al minții care pune accent pe precizie și practicalitate, Mercur în Fecioară poate fi o perioadă incredibil de productivă pentru toată lumea.

Să folosim din plin aceste zile, până pe 22 septembrie când Mercur iese din Fecioară, în care mintea ne este brici, vorbele ne sunt precise și suntem capabili să comunicăm cu alții mult mai eficient. Acum nu suntem interesați să ne îmbrăcăm cuvintele în floricele, vrem să ajungem direct la obiect.

De ceva trebuie să fim atenți în acest tranzit, anume să nu devenit hiper-critici. Discernământul este un lucru bun, dar sub Mercur în Fecioară suntem așa de focusati în a găsi defecte încât ajungem să insultăm pe alții sau să devenim frustrați de propriile defecte.

Duminică, Venus intră în Scorpion. Interesant și periculos!
După ce a fost în echilibrată și armonioasă Balanța, planetă iubirii și armoniei relațiilor Venus ajunge, iată în Scorpion. Acesta este un tranzit interesant ce ne aduce anumite provocări în relații. Venus intră în retrogradul sau – ce se întâmplă o data la un an și jumătate – tocmai aici, în Scorpion, pe data de 5 octombrie și iese din retrograd în luna noiembrie în Balanța, urmând să revină în Scorpion pe 17 decembrie 2018.

Așadar, multă intersecție între Venus și Scorpion anul acesta, și direct și retrograd, ceea ce înseamnă că este ceva aici pentru noi …

Venus în Scorpion înseamnă intens, pasional, comis. Tinzi acum să ai abordarea “totul sau nimic” în relații.
Când te gândești la Scorpion, îți vine în minte văduvă neagră, amantă sau secretele bine păzite în cufere din dulap, secrete despre bani sau iubire. Această întâlnire dintre cele două este una magnetică, irezistibilă. Este o experiență vindecătoare și transformatoare. Venus în Scorpion are puterea să obțină toate acestea și chiar mai mult.

Astrologia consideră Scorpionul a fi o gazdă dură pentru frumoasă și dulcea Venus. Scorpionului nu îi păsa de superficialitate și preferă să alerge după o iubire transcedentală. Scorpionului îi place să treacă de suprafața drăguță și să examineze într-o relație aspecte ce țin de putere, frică și dorință pasionala. Cu Venus în Scorpion, Venus renunță la amabilitățile sociale și săpa adânc în relații că să găsească dacă este nevoie sau nu de o schimbare…. Ai grijă la posesivitate și la gelozie, ingrediente ce pot destrăma acum mult mai ușor o relație!

Duminică, Luna Nouă în Fecioară
Până pe 9 septembrie, Luna este în continuă descreștere de luminozitate până ajunge în beznă totală că să reînceapă ciclul de 28 zile prin Luna Nouă. Acum această se întâmplă în Fecioară, semn în care este și Soarele ! Luna Nouă înseamnă mereu noi începuturi, noi proiecte, noi vise și un nou ciclu emoțional. Însă această Luna nouă este diferită pentru că acum nu trebuie să plantăm semințe noi.

Sub Fecioară, trebuie să ne dăm seamă ce să facem cu cele deja plantate. Te vei întreba “Incotro mă duc de aici în continuare cu acest proiect/aspect/relație?”. Este nevoie să îți dai seamă cum să folosești tot la ce ai lucrat până acum, că să creezi un fel diferit de nou început. Acum că ai cules tot grâul pentru care Fecioară este renumită că l-a cultivat cu meticulozitate, cum ai de gând să îl folosești?

Practic, o data cu Luna nouă în Fecioară, abilitățile analitice ale Fecioare sunt puternic activate – de parcă nu erau oricum activate fiind deja în zodia Fecioarei cu toții ! – și fiecare semn le poate folosi că să înțeleagă mai bine ce curs de acțiuni să urmeze de acum încolo pentru ce deja și-a propus.

Iată și mesajul principal pentru fiecare zodie în horoscopul săptămânal pentru 3-9 septembrie 2018:

Horoscop săptămânal. BERBEC (21 martie – 20 aprilie)
Vrei să aduci ceva la un final ? Este timpul favorabil să acționezi în asemenea direcție fără să fii nevoit să implici și o altă persoană. Vei vedea că și această persoană va găsi beneficiul demersului tău, chiar dacă nu este foarte încântată de el. Asta se întâmplă pentru că vede bună intenție și înțelege mental că este mai bine așa.

În altă ordine de idei, va fi nevoie să începi să te concentrezi și preocupi mai mult de detalii într-un domeniu la care nu te așteptai.

Horoscop săptămânal. TAUR (20 aprilie – 20 mai)
Vei începe să te simți mult mai confortabil când vine vorba să accepți schimbări pe care nu le așteptai în mod necesar. Vor apărea oportunități iar acestea fie îți permit o tranziție ușoară fie îți vor solicita atitudinea de a-ți asumă un anumit risc și șansa. Există ceva solid și de încredere în toate oportunitățile ce îți apăr, deci ai răbdare și încredere la rândul tău că să vezi unde vor duce.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.