Anamaria Vasile

Câtă durere :( Ce face acum mama Aurei Ion, tânăra care s-a stins în accidentul din Apuseni în 2014. Își alină durerea făcând….

Mama Aurei Ion, tânăra care a murit în accidentul din Apuseni, vinde botoșei în scop caritabil, la târgurile de Crăciun

Cele două expun produse lucrate de mână la târgurile de Crăciun din București, iar din banii strânși speră să ia cât mai multe cadouri pentru copiii sărmani de care se ocupă Fundația Aura Ion. În 2014, la câteva luni de la accidentul aviatic în care și-a pierdut viața Aura, sora ei mai mare, Mariana, a decis să înființeze această fundație care se ocupă de cazuri sociale grave. Fundația are filiale în mai multe zone ale țării, dar este activă mai ales în Teleorman, zonă de unde provine familia Ion.În proiectul „Supereroi prin educație”, fundația a trimis, la începutul acestui an școlar, pachete cu rechizite la peste o mie de copii. Încă din noiembrie, pe pagina de Facebook a fundației a fost lansată strângerea de fonduri pentru „Cadoul cu zâmbete”.

De dragul celor mici de pe „lista magică”, Ioana și-a scos ghemele, și-a pus ochelarii și stă de dimineața până seara la stand, pe un scăunel, croșetând bonete și botoșei, din lână colorată.

Lucreția, care studiază arhitectura, a meșterit decorațiuni pentru brad. „Sunt pentru cei mai săraci dintre săraci, anul ăsta am selectat cazurile și am decis că mai bine dăm daruri mai puține, dar mai consistente, acolo unde sunt urgențe”, explică mama Aurei, punând andrelele deoparte.