Anamaria Vasile

Ce i-a făcut românca a ajuns în ziare

Românca, al cărei nume nu a fost dat publicității, este de origine română și este catolică. Femeia fusese obligată să poarte timp de ani de zile vălul islamic, jihabul, totul se făcea la ordinele soțului marocan și musulman, iar dacă nu îl purta, era bătută și terorizată.

În cele din urmă, femeia nu a mai putut suporta și a făcut plângere împotriva soțului care, acum, a fost condamnat de instanță la un an și 8 luni fără eliberare condiționată, pentru rele tratamente.

Procurorul de la Procuratura din Alessandria ceruse trei ani și jumătate, în timp ce avocatul bărbatului a solicitat achitarea și a anunțat că va face recurs. Potrivit apărării, nu existau probe certe privind relele tratamente povestite de româncă. Însă judecătorul a dat dreptate femeii și l-a condamnat pe soțul și tatăl copiilor ei, El Kamel E.F., acordându-i numai circumstanțe atenuante generice și refuzându-i eliberarea condiționată pentru recidivă, conform gazetaromaneasca.com.

Se pare că cei doi s-au căsătorit în anul 2007, în Tortona, la început erau îndrăgostiți și fericiți și fiecare era liber să își practice propria religie. Însă totul s-a terminat în momentul în care soțul a început să-i ordone femeii să iasă din casă numai cu capul acoperit.

Dacă uita sau refuza, era bătută. În cele din urmă românca s-a săturat și a mers la poliție unde a povestit despre toate agresiunile suferite, dar și despre slaba participare a acestuia care era întreținut de familie, după ce rămăsese șomer de mult timp.

Sursa: gazetaromaneasca.com