Anamaria Vasile

Ce NU este bine să spui altora pentru a-ți merge bine

Comunicarea este cel mai puternic mod de schimb de energie, permis omului.

Comunicând, învățăm, ne dezvoltăm, construim relații, ne facem prietenie și găsim adevărul.

Și se pare că pentru a menține relații bune, pentru a trăi în armonie cu sine și cu alți oameni, trebuie să fim foarte cinstiți în comunicare.

Oamenii înțelepți știu să fie fericiți, și pentru a fi fericiți știu că unele lucruri trebuie păstrate în secret. Și nu este nimic în neregulă cu asta, pentru că secretul nu este o minciună, ci una dintre fațetele comportamentului cultural.

Pentru adevăr, trebuie să existe un timp și un loc.

Să aflăm ce lucruri ar trebui păstrate în secret și de ce…

Planurile personale

„Dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, spune-i despre planurile tale!” Acest mesaj înțelept pune accentul pe faptul că nu totul trebuie expus. Într-adevăr, dacă vrei să realizi ceva, nu spune nimănui despre asta, până nu o faci!

Visați, planificați, luați măsuri pentru a atinge obiectivul, dar nu îi țineți la curent pe alții cu etapele pe care le parcurgeți. Acest lucru nu este doar inutil, ci și o ocupație foarte periculoasă.

Faptele bune

După ce am făcut un act de caritate, suntem tentați să le spunem altora despre asta. Vrem faima, vrem ca oamenii din jurul nostru să aprecieze lățimea sufletului nostru și să ne ofere aplauzele meritate.

Doar mărinimia este un fenomen rar în lumea noastră și, prin urmare, trebuie păstrat în secret, protejat de ochii curioșilor. Este urât și greșit să spui despre caritate, sprijin, ajutor acordat altora.

Limitările tale

Încercând să se îmbunătățească și să devină mai bine, o persoană trebuie adesea să se limiteze în mod independent la ceva. De exemplu, dorind să fim slabi, ne limităm aportul de hrană, dorim să avem o înfățișare sportivă, ne limităm odihna și ne forțăm să facem sport.

În același timp, fiecare persoană trebuie să înțeleagă că ascetismul, cauzat de dorința de a deveni mai bun, trebuie să rămână secret.

Succesul tău

Întotdeauna vreau să împărtășesc succesele mele cu alții. Dacă nu ne recomandă să ne împărtășim planurile, atunci se pare că Dumnezeu însuși va răde și de lauda succesului.

Există o mulțime de oameni invidios în jurul nostru, și, prin urmare, oameni care sunt înfuriați, în mod excesiv, de succesul nostru, numai pentru că ei înșiși nu sunt în măsură să realizeze nimic.

Înfrângeri și eșecuri

Dacă nu spuneți nimănui despre victoriile voastre, cu atât mai mult nu ar trebui să răspândiți vorba despre înfrângerile și eșecurile voastre.

Conflictele familiale și viața personală

Certurile și litigiile sunt în fiecare familie, nimeni nu este imun față de acest lucru. În timpul scandalurilor, energia negativă este eliberată, deoarece oamenii apropiați vorbesc, scapă de negativul acumulat. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că trebuie să se răspândească și să ajungă la urechile celor din jur.