Anamaria Vasile

Cum arată acum casa Denisei Răducu

Tatăl Denisei a transformat în „muzeu” casa unde a crescut regretata artistă. Uite cum arată acum:

La mai bine de un an și jumătate de la moartea Denisei Răducu, tatăl artistei resimte din plin lipsa acesteia. Îndurerat de pierderea suferită, părintele regretatei cântărețe a transformat în ”muzeu” casa unde a crescut fiica sa.

Durerea pierderii Denisei este una greu de suportat, motiv pentru care Emilian Răducu, tatăl cântăreței, a făcut un gest de-a dreptul sfâșietor în memoria fiicei sale. Iar oamenii din Ștefănești, comuna natală a artistei, au rămas fără cuvinte.

Bărbatul care trăiește în suflet cu o suferință imposibil de descris a transformat în “muzeu” casa unde a crescut tânăra. Emilian Răducu a montat pe fațada casei din Ștefănești o placă comemorativă încadrată între două tablouri mari de doliu, în care sunt așezate mai multe poze ale regretatei artiste.


Pe piatra de culoare neagră, lângă poza cântăreței, stau aşternute câteva cuvinte pline de suferință: „Ceasul vieţii merge roată şi se-opreşte dintr-o dată. De ce oare, Doamne Sfinte, nu îi spui mai dinainte, s-apuce să fac-o cruce, înainte de-a se duce. Denisa, în fiecare dimineaţă, te aştept să vii acasă. Veşnic să-ţi fie cântecul, zâmbetul şi chipul tău frumos. Te iubim”, sunt cuvintele care stau acum așternute pe casa părintească a cântăreţei.

Mai mult decât atât, Emilian Răducu, tatăl Denisei, a ținut să pună chiar la intrare numele fiicei sale. Așa se face că, deasupra porților, toți cei care trec pe lângă casa în care a copilărit regretata cântăreață pot vedea trei litere din fier forjat: ”DEN”.

Rudele Denisei Răducu au ridicat, în cimitir, lângă locul de veci al artistei, un adevărat altar care este plin-ochi cu lucrurile pe care cântăreața le îndrăgea. De la ursuleți de pluș, la icoane și unul dintre CD-urile cântăreței, toate au fost așezate la loc de cinste în altarul pe care se pare că l-a amplasat tatăl acesteia. Chiar dacă în cimitir este un strat consistent de zăpadă, mormântul Denisei este decorat cu mai multe vaze în care stau buchete de trandafiri, florile pe care regretata artistă le-a îndrăgit atât de mult.

”Rudele Denisei au ținut morțiș ca locul de veci să fie aranjat așa cum trebuie. E un adevărat muzeu. Emilian (tatăl, n.r.) are grijă ca totul să fie aranjat, vine aproape zilnic la cimitir”, ne-a declarat un sătean din localitatea natală a Denisei Răducu.

Când a murit, cântărea doar 26 de kilograme
Denisa Manelista a murit pe 23 iulie 2017, după ce a intrat în stop cardio-respirator. Un echipaj a ajuns la locuința ei la ora 04:39, acesta fiind urmat de un al doilea echipaj cu medic. I-au fost efectuate manevre de resuscitare timp de aproape o oră, după care a fost declarat decesul.

Cântăreața fusese diagnosticată cu carcinom hepatocelular (cancer hepatic primar), o afecțiune cu mortalitate ridicată, speranța de viață a pacienților nedepășind 20 de luni de viață din momentul diagnosticării. Când s-a stins, artista ajunsese să cântărească doar 26 de kilograme.