Anamaria Vasile

Gigi Becali a împărțit bani ieri la sute de oameni la Palat! A dat o avere! A decis ca în prima zi a fiecărei luni să o numească „ziua săracului”! Câți oameni a ajutat numai ieri:

FCSB și Dinamo dispută la sfârșitul săptămânii primul episod al “Eternului derby” din această stagiune, însă Gigi Becali nu este, cel puțin deocamdată, cu gândul la meciul programat sâmbătă pe Arena Națională. Pe 1 octombrie, zi de sărbătoare mare în calendarul ortodox, Acoperământul Maicii Domnului, peste 300 de oameni au fost la Palatul lui Becali din Aleea Alexandru, iar patronul roș-albaștrilor le-a împărțit bani și daruri.

Gigi Becali a primit pe 1 octombrie vizita a circa 300 de oameni, cu ocazia sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului. El a făcut încă un gest umanitar, împărțind bani celor prezenți. Mai mult, Becali s-a decis ca în prima zi a fiecărei luni să o numească „ziua săracului” și să-i ajute pe cei cu posibilități financiare modeste. Cu siguranță sute de persoane vor veni în ziua de întâi a fiecărei luni la Palatul din Aleea Alexandru pentru a primi ajutoare de la patronul FCSB.

Gestul lui Gigi Becali vine într-o zi importantă pentru creștini. Biserica ortodoxă o cinstește pe Maica Domnului în prima zi a lunii octombrie, sărbătoare marcată cu cruce roșie în calendar.

Gestul umanitar făcut de Gigi Becali vine în săptâmâna în care FCSB dispută primul episod din acest sezon al Eternului Derby cu Dinamo. Cele două mari rivale se întâlnesc sâmbătă, de la ora 20:30, pe Arena Națională, într-un meci contând pentru etapa a 12-a din Casa Pariurilor Liga 1.

FCSB și Dinamo sunt vecine de clasament înaintea meciului. Odată cu victoria din partida cu Clinceni, “roș-albaștrii” au ajuns la 14 puncte după primele 11 runde, și se află pe locul 9, în timp ce formația lui Dusan Uhrin este pe 10, cu un punct mai puțin. Ofensiva FCSB-ului a dat semne de slăbiciune în această stagiune, reușind să înscrie de doar 13 ori în primele 11 etape, în timp ce la Dinamo apărarea pare punctul nevralgic, câinii încasând 20 de goluri.