Anamaria Vasile

O poveste demnă de un scenariu de film. O femeie a străzii a spart toate recordurile

După cum relatează presa americană, o femeie a străzii a fost protagonista unui video în timp ce cânta la metroul din Los Angeles. Videoul a devenit apoi viral atrăgând atenţia discografilor.

Emily Zamurka, numele cu care a fost identificată femeia străzii, a fost filmată săptămâna trecută în timp de interpreta ”O, mio babbino caro” a lui Puccini şi a ieşit astfel un video twittat de cartierul general al LAPD (Departamentul de poliţie din Los Angeles), cu textul „4 milioane de poveşti, 4 milioane de voci…câteodată trebuie să te opreşti şi să asculţi una dintre ele, ceva foarte frumos”.

Videoul a adunat 1 milion de vizualizări şi după ce clipul a devenit viral, s-a aflat că Zamurka, de 52 de ani, este o muziciană de stil clasic care a venit în SUA din Rusia, cu mai bine de 20de ani în urmă. A rămas fără adăpost după ce s-a îmbolnăvit şi a cheltuit mari sume de bani pentru îngrijirea medicală şi, mai mult, i s-a furat vioara sa preţioasă care valora 10.000 de dolari, în timp ce trăia pe străzi.

Emily Zamurka a atras atenţia producătorului nominalizat la premiile Grammy, Joel Diamond, care i-a oferit un contract discografic. Potrivit site-ului, acordul s-a încheiat pentru un album de debut care va fi publicat sub eticheta sa, Silver Blue Records. O campanie a GoFundMe, a adunat, între timp, mai mult de 59.000 de dolari pentru a o ajuta pe Zamurka. Ca orice poveste americană, avem şi aici un ”happy end”…

sursa: evz.ro