Anamaria Vasile

Uleiul de lavandă – combate răul de mașină și calmează durerile

Poți pune câteva picături de ulei de lavandă direct în palme sau amestecă-le cu o cremă de mâini. Masează ușor și inspiră profund. Îți va diminua stările de irascibilitate provocate de stres și te va relaxa. Îl poți folosi și atunci când nu poși dormi, prelungind calitatea și durata somnului.

Infuzia de lavandă pentru ten acneic

Prin proprietățile sale antiseptice și antifungice, uleiul de lavandă combate bacteriile de la nivelul tenului, lăsând porii să respire. Poți pune 2-3 picături în crema de față sau poți folosi o compresă cu infuzie de lavandă pe zonele afectate.

Funcționează la fel de bine și în cazul ridurilor, psoriasisului, leziunilor sau eczemelor. Lavanda poate vindeca ţesuturile, favorizând creşterea de celule noi. Ajută, de asemenea, și la cicatrizarea rănilor.

Uleiul esențial de lavandă calmează durerile

Uleiul de lavandă nu te ajută să-ți relaxezi doar mintea, ci și corpul. Te va scăpa de durerile musculare, abdominale, reumatice, de spate sau lombare. Fie că îl folosești la masaj sau torni câteva picături în apa de baie, vei simți efectele benefice.

Este indicat și în cazul înțepăturilor de insecte.

Combate răul de mașină cu ulei de lavandă

Folosește uleiul de levănțică special preparat pentru mâncare și pune o picătură la baza limbii, în jurul buricului și în spatele urechilor. Acest lucru te va ajuta să scapi de greața provocată de răul de mașină.

De asemenea, ceaiul de lavandă te ajută și dacă ai probleme cu indigestia, constipația, flatulența, diareea.

Levănțica este benefică pentru păr și unghii

Uleiul esențial de lavandă te poate ajuta să scapi de infecțiile fungice de la nivelul picioarelor. Amestecă-l cu crema de picioare și pune câteva picături și pe pielea curată, zilnic, până când rana dispare.

Este totuși recomandat să consulți și un medic înainte de a face asta.

Uleiul de lavandă este un remediu natural și pentru îngrijirea părului. Pune-l în masca de păr pentru a scăpa de mătreață, deoarece reglează producția de sebum de la nivelul scalpului. Îl poți folosi și în combinație cu uleiul de măsline sau de cocos, în loc de mască.

Aplică-l pe păr cu o oră înainte de spălare, conform Dailymail.

Produse de curățenie cu ulei de lavandă

Ulei de lavandă este folosit și pentru a elimina diferite microorganisme. Pune câteva picături în apa pe care o folosești pentru a spăla podeaua, pentru a combina curățenia cu dezinfecția. Pentru că igiena orală este extrem de importantă, poți curăța și recipientul în care ții periuța de dinți.