Anamaria Vasile

Un agent CIA a dezvăluit care sunt 5 dintre cele mai evidente semne că interlocutorul tău te minte

Fostul agent CIA Jason Hanson scria în cartea sa „Spy Secrets That Can Save Your Life” despre care metode ale spionilor pot fi folosite și în viața de zi cu zi. De exemplu, cum ai putea să recunoști minciuna.

Înainte de a încerca să deconspiri un mincinos, trebuie să afli cum reacționează o persoană în momente normale pentru a nu confunda stările.

1. Răspuns direct

Primul semn al minciunii – individul evită să dea un răspuns concret. De exemplu întrebi: „cine a furat computerul din oficiu?” și auzi răspunsul: „cum ai putut să crezi așa ceva despre mine? Abia am ieșit din spital și nu pot să duc o geantă, dar tocmai computerul!”.

S-ar putea ca el să înceapă să spună cât de bun este și cât de sincer și tot așa mai departe. Un om care nu are de ascuns ceva îți va răspunde direct.

2. Religia
O persoană care nu are cum se ascunde atunci când a fost prins cu minciuna se va justifica cu ajutorul religiei. Un potențial hoț va spune așa: „cum ai putut să crezi că am furat eu ceva! Eu sunt mormon, iar mormonii nu-și murdăresc mâinile cu furturi!” Se pare că în fața ta ai un mormon cu standarde duble.

3. Picioarele
Foarte mulți cred că un mincinos poate fi recunoscut după mimica feței. Nu este adevărat. Foarte multă informație ne oferă picioarele unui om. Probabil ai avut așa situații când, stând alături de o persoană, îi dai întrebări provocatoare.

Iar când îți răspunde, el începe să dea din picioare. Cel mai probabil, asta înseamnă că el minte.
Cu toate acestea nu trebuie să uităm că sunt oameni care permanent își mișcă picioarele în timpul unei discuții.

4. Lipsa de mișcare
Jason povestește în cartea sa despre o situația ironică. Se afla într-un avion când cineva la un moment dat a tras un pârț… puternic. Toți ceilalți pasageri au început să-l caute pe făptaș. Doar unul stătea nemișcat. Mincinoșii deseori se comportă ca o broască țestoasă: atunci când simt pericolul, se retrag în cochilie și nu se mișcă.

5. O privire prea sinceră
Se mai crede că dacă omul își lasă privirea în jos, atunci minte. Nu este adevărat. O persoană are zeci de motive să își lase privirea în jos. De exemplu, intimidarea.