Anamaria Vasile

5 sfaturi de întreținere pentru părul gras

Ca și în cazul tenului, părul poate fi uscat, gras sau o combinație între aceste două categorii.

Totuși, părul care se îngrașă repede este și cel mai problematic și toată lumea se plânge din cauza acestuia. Deși eliberarea de sebum este o funcție naturală a corpului nostru și ne ajută să ne menținem nivelul optim de hidratare, există anumiți factori interni și externi care duc la producerea în exces a acestui ulei natural al părului și care ne conferă un aspect nu tocmai estetic.

Din fericire, există multe trucuri la care poți apela și care te pot ajuta să ai grijă de părul care se îngrașă repede. Ești curioasă care sunt principalele cauze care duc la îngrășarea rapidă a părului, dar și cum poți avea mereu un păr fresh? Află mai jos!

Cauzele părului care se îngrașă repede

Ții mâna des în păr

Principala cauză a părului care se îngrașă repede este faptul că îți atingi des părul. Toată mizeria și substanțele uleioase de pe degete sunt transferate în păr. Deși este un obicei pe care puține persoane îl observă, poți începe să fii mai conștientă de câte ori îți atingi părul în fiecare zi.

Hormoni

Hormonii ne influențează nivelul de hidratare a părului, în special la menstruație. Scalpul este tot o porțiune de piele. Având în vedere că ești mult mai predispusă la apariția acneei în această perioadă, poți să te aștepți ca scalpul tău să producă mai mult sebum decât de obicei.

Pieptănat în exces

Peptănatul stimulează producția de sebum, ceea ce este foarte bine dacă vrei un păr strălucitor. Totuși, atunci când îți aranjezi părul prea mult, sebumul este transferat de la rădăcină spre vârfuri, fapt ce contribuie la apariția aspectului uleios al părului.

Folosești șamponul greșit

Deși șamponul este o parte importantă din rutina de îngrijire, rar se întâmplă să îl alegem pe cel corect. În primul rând, trebuie să știi ce tip de păr ai, dar și care sunt nevoile acestuia. Apoi poți decide care este cel mai potrivit pentru tine.

Folosești prea mult balsam

Acest obicei este unul pe care majoritatea femeilor îl au. Totuși, deși ai crede că te va ajuta să ai un păr descurcat și plin de volum, acesta poate contribui și la aspectul uleios care apare la doar câteva zile de la spălare.

Aplică balsamul doar pe vârfuri și folosește un pieptăn pentru a-l distribui pe toată lungimea părului, fără a ajunge însă la rădăcini.

Cum ai grijă de părul care se îngrașă repede

Serum pentru vârfuri

Având în vedere cauzele de mai sus, există câteva soluții care te pot ajuta. În primul rând, trebuie să știi cum să aplici fiecare produs, îndeosebi serumul pentru strălucire. Acest produs se folosește doar pentru „camuflarea” vârfurilor despicate.

Șampon uscat

Din colecția de produse pentru îngrijire nu trebuie să lipsească șamponul uscat fără talc. Acesta te poate ajuta să îți speli părul des și să scapi rapid de aspectul uleios. Alege formule pe bază de ingrediente naturale pentru a avea un păr fresh.

Uleiul din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai nu este un remediu doar pentru tenul gras și acnee. Se pare că are aceleași efecte benefice și atunci când este folosit pe păr. Așadar, dacă vrei să scapi de părul gras, adaugă 10 picături de ulei din arbore de ceai în șampon.

Proprietățile antimicrobiene și antibacteriene ale uleiului din arbore de ceai te vor ajuta să îți cureți eficient părul, fără a îndepărta tot uleiul său natural.

Detoxifică-ți părul

Pentru femeile cu părul texturat, este bine să se folosească produse pe bază de ulei sau alte substanțe hidratante. De asemenea, menține sănătatea scalpului printr-o rotație a produselor de îngrijire. În acestea trebuie să fie incluse uleiul din arbore de ceai, cărbunele și menta.

Spală-ți părul la un anumit interval

Încearcă să limitezi folosirea șamponului la 3-5 zile în cazul părului moale și la 7-10 zile în cazul părului texturat. De asemenea, ai grijă ca în dieta ta să fie incluse proteine și vitamine. De asemenea, consumă multe fructe și legume și bea apă din abundență.