Anamaria Vasile

9 semne că ești fericit

Da, așa e, toți trecem prin perioade proaste în viață, în carieră, în familie și în… finanțele personale. Însă felul în care trecem prin aceste perioade diferențiază oamenii fericiți prin însăși structură lor de pesimiștii incurabili.

Și chiar dacă te simți copleșit de probleme și stresul nu te lasă să dormi noaptea, dacă ai o natură pozitivă, starea proastă nu va dură. Pentru că pentru ține, luminița de la capătul tunelului e mereu vizibilă. Însă natură și mediul în care ai crescut nu au mereu ultimul cuvânt.

Ci mai există și factori care-ți pot influența în mod neașteptat și decisiv starea generală.

Experții de la The Editors of Prevention au făcut o lista cu nouă semne care te pot include în grupul acelor shiny happy people.

Ai fost un elev zâmbitor
Adulții care în pozele din albumul de final de liceu au zâmbetele cele mai lărgi sunt de până la 5 ori mai puțin “predispusi” la divorț pe parcursul vieții. O spune un studiu american. Bună dispoziție a zâmbărețului va atrage alți oameni fericiți și îi va “molipsi” și soțul sau soția.

Ai o soră
Un studiu al Societății Britanice de Psihologie arată că oamenii care au cel puțin o soră sunt mai optimiști. Au sprijin social mai solid, și capacitate de adaptare mai mare decât a celor fără surori. Se pare că surorile încurajează comunicarea și coeziunea în sânul familiilor.

Nu ești dependent de televizor
După ce au studiat 45.000 de americani timp de 34 de ani, experții au conchis. Cei mai fericiți oameni petrec cu 30% mai puțin timp în față televizorului decât restul lumii. Ei preferă ca în timpul liber să socializeze, să citească sau să meargă la biserică.

Obiceiuri corelate de specialiști cu o sănătate și o stare de spirit mai bună.

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.