Anamaria Vasile

Alimente nerecomandate în timpul sarcinii

Lista de alimente interzise în timpul sarcinii este una din cele mai mari priorități pe care trebuie să o ai. Consecințele grave pe care le poate avea asupra sănătății fătului consumul de alimente interzise în timpul sarcinii sunt prea serioase ca să ne jucăm cu ele.

Când rămâi însărcinată, în afară de a respectă tot ce îți spune medicul tău din punct de vedere analize și ritm de viață, trebuie să ai la ține în geantă sau lipit pe frigider lista a ce nu ai voie să mănânci pe durată celor 9 luni.

Iată o colecție a celor mai importante 20 de alimente interzise în timpul sarcinii realizată pentru ține de Sfatulparintilor.ro:

Alimente interzise în timpul sarcinii: Brânzeturi rafinate
Poți să mănânci parmezan gratinat pe paște dar nu pune gură pe sosul pe bază de brânză. Sosurile acestea sunt făcute din lapte nepasteurizat care pot fi mediu prielnic pentru bacteria listeria ce poate fi nu doar periculoasă dar poate pune în pericol viață ta și a copilului.

Este bine să eviți brânzeturile: Brie, Camembert, feta, blue cheese. Dacă mănânci în oraș, evită mâncărurile cu sosuri de acest tip (de ex paște sau pizza quarto formaggi ori mușchi de vită cu sos de brânză).

Alimente interzise în timpul sarcinii: Carnea nepreparata termic suficient
Trebuie să mănânci orice friptură doar dacă este foarte bine prăjită. Evită burgerii, nu știi dacă sunt gătiți bine termic. Insuficiență preparare termică a cărnii poate duce la toxoplasmoză și la dezvoltarea unei lărgi varietăți de bacterii.

Când mănânci în oraș, trebuie să ceri să ți se aducă friptură fierbinte și profund preparată.

Atenție la sucul proaspăt de fructe
Sucurile proaspăt stoarse la restaurante, baruri sau în diverse gospodarii nu au cum să fie pasteurizate ca să te ferească de bacterii precum salmonella sau E. coli. În unele supermarketuri se vând sucuri proaspăt stoarse în sticlute de plastic.

Aceeași problemă, gravidele trebuie să le evite și să consume doar sucurile pasteurizate cum sunt cele în cutii și pe care scrie 100% fruct (măcar să te alegi cu ceva mai sănătos, nu cu 50% apa și zahăr și restul pulpă de fructe și coloranți).

Alimente interzise în timpul sarcinii: Sushi
Dacă ești fan sushi, trebuie să te abții 9 luni de la această delicatesă. Deși mâncarea pe bază de peste și fructe de mare este o sursă bună de proteine, totuși fructele de mare crude pot fi o sursă de paraziți și bacterii foarte periculoase.

Femeile însărcinate trebuie să mănânce numai peste sau fructe de mare foarte bine preparate termic.

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.