Anamaria Vasile

Utilizarea spirtului medicinal

Alcoolul sanitar se folosește în majoritatea cazurilor pentru a dezinfecta foarte multe lucruri sau locuri. Dar acesta nu este singurul scop pe care îl are acest lichid.

El mai este cunoscut și sub denumirea de alcool etilic sau spirt medicinal în anumite situații. Mai poate fi folosit spre exemplu în combinații cu oțetul, cu sucul de lămâie sau cu bicarbonatul de sodiu.

De asemenea, inclusive amestecarea tuturor acestor produse este o idee bună pentru obținerea unui dezinfectant ieftin, simplu și ieftin. Dacă spre exemplu ai ploșnițe sau acarieni în pat, poți scapa de acestea doar pulverizând alcool etilic direct pe pat.

Dacă e nevoie mai folosește acest procedeu până patul tău va fi curat. Foarte important este ca atunci când pulverizezi pe pat această soluție să nu te așezi deloc pe el pentru că este încă umed.

Cei care mai au acasă telefon fix îl pot curăța cu aceeași soluție. După aceea vei observa că telefonul tău nu va fi doar curat ci și dezinfectat.

Mai ales bărbații care poartă cămăși, dar și partenerele lor, care spală aceste articole, observă că în cazul acestor elemente vestimentare gulerul este cel care se murdărește primul, dar și cel care se curăță cel mai greu.

Un truc la care pot bărbații apela, este ca înainte de a îmbrăca o cămașă să-și curețe gâtul cu alcool medicinal. În acest fel gulerul cămășii va rezista curat pentru o perioadă mai lungă de timp.

O problemă caracteristică tuturor, dar deranjantă în special pentru femei, este și părul care crește pe sub piele. Aplică chiar după epilare alcool etilic direct pe piele. Vei vedea cum pielea va arăta mai bine și cum firele nu vor mai fi la fel de rebele.

Alcoolul medicinal mai este și un foarte bun dezinfectant pentru mâini. În acest sens, o variantă foarte bună este și combinarea acestei soluții cu gelul obținut din planta de aloe vera și cu ceaiul verde.

Mâinile tale vor fi și curate, dar și protejate de uscare, de exemplu. Dacă ești genul care își găsește mărimea potrivită pentru încălțăminte, poți să folosești de asemenea alcoolul sanitar pentru a lărgi pantofii.

Este o metodă care nu de fiecare data își dovedește eficiența, dar atunci când ai încercat orice variantă și nimic nu a funcționat, poți apela în ultimă instanță și la ea. Atunci când pantofii sunt încănoi, șterge-i cu alcoolul sanitar îmbibat într-o cârpă din bumbac moale, curată și uscată.

După aceea încalță-te și plimbă-te puțin prin casă cu pantofii șterși cu spirt medicinal. Alcoolul sanitar este o soluție care conține aproximativ 70% de alcool etilic.

Acesta se folosește extern pentru că este un antiseptic perfect pentru bacteriile acumulate pe piele sau pe anumite obiecte. Este foarte important, mai ales pentru contactul direct cu pielea ca timpul de contact pentru alcoolul etilic să nu depășească două minute.

Un alt detailiu de care trebuie să ții con teste acela că dacă vrei să folosești acoolul sanitar, nu trebuie să ai nicio plagă la nivelul pielii, mai ales în zona pe care vrei să o dezinfectezi.

Poți găsi acest tip de soluție cu utilizare atât de largă la orice farmacie.