Anamaria Vasile

Au început controalele! Stai la casă sau deții un teren? Amenda trece de 500 de euro dacă nu faceți asta de urgență!

Au început controalele! S-au dat amenzi uriașe! Stai la casă sau deții un teren? Amenda trece de 500 de euro dacă nu faceți asta de urgență!

Polițiștii locali au strâns peste 10.000 de euro la bugetul local din buzunarele timișorenilor care nu și-au îngrijit terenurile. Dacă nu tăiați buruienile și nu vă curățați pământul, sunteți pasibili de amenzi maxime de aproape 550 de euro, informeaza tion.ro

Proprietarii de terenuri care nu cosesc vegetația, inclusiv ambrozia, au fost pedepsiți în ultimele două săptămâni de polițiștii locali. Oamenii legii au rupt 21 de amenzi, în valoare totală de 46.000 de lei, adică puțin peste 10.000 de euro, unor proprietari de terenuri din zonele Musicescu, Bogdăneștilor, Rebreanu, Dorobanților.

Cei care dețin terenuri sunt obligați de lege să asigure salubrizarea, cosirea bălăriilor, a vegetației ierboase și lemnoase, precum și colectarea și transportul deșeurilor de pe terenurile virane pe care le dețin. Amenzile sunt între 1.500 și 2.500 de lei, oamenii legii amenințând cu sancțiuni maxime. Controalele continuă și în perioada următoare.

CITESTE SI: Atenție mare! Un obicei pe care îl fac mulți români este ilegal începând de astăzi! Amenzile sunt foarte mari!
De acum, cine aruncă apa menajeră pe unde îl taie capul este în ilegalitate! O ordonanţă de Guvern prevede că apa în care s-au spălat vase sau rufe trebuie să ajungă neapărat în canalizare sau într-o fosă septică – neapărat betonată. Legea îi prinde însă nepregătiţi pe români. Mai ales pe cei de la ţară.
Ordonanţa de Guvern a luat-o pe tanti Maria prin surprindere. A apucat deja să sape o groapă, însă nu a pus ciment peste tot, aşa cum prevede legea. De la autorităţi avea alte aşteptări.

Lipsa canalizării nu este o problemă doar la ţară. La câţiva kilometri depărtare, în oraşul Botoşani, aruncatul apei menajere în natură rămâne singura soluţie. Domnul Huţanu e orăşean de 50 de ani, dar nu a apucat să vadă canalizare pe strada lui.

Omul spune că ar dori să respecte legea, însă lipsa infrastructurii nu-i permite. Intrarea în legalitate l-ar ajuta şi financiar.

Însă şi o fosă septică betonată rămâne un vis pentru românii de la ţară. În acest sat din Buzău, gospodarii îşi fac calcule şi le dă cu minus.

În lipsa posibilităţilor, oamenii îşi văd mai departe de treabă. Aşa că aruncă apa pe unde pot.