Anamaria Vasile

Băieţelul român rămas singur pe lume în Italia, după ce au murit mama şi surioara lui, ajutat să se întoarcă în România

Băieţelul român rămas singur pe lume în Italia, după ce au murit mama şi surioara lui, ajutat să se întoarcă în România.

Povestea dramatică a lui Gabriel Alecsa, un băieţel român în vârstă de 10 ani a fost făcută publică de mama unei colege de şcoală a acestuia, după ce anul trecut, în luna octombrie, mama sa și surioara de numai câteva luni au murit într-un accident de mașină la Manfredonia.

Gabriel a rămas al nimănui și deși mătusa sa, Cristina Pârvu, a venit în Italia și a fost mereu alături de el, copilul a trecut prin momente cumplite.

A fost preluat de o casă de copii, însă depresia de după tragicul accident nu l-a părăsit nicio clipă. Nu se știa nici dacă va putea fi luat în îngrijire de mătușa sa, ori va trebui să rămână în îngrijirea statului italian. Din fericire pentru el, cu ajutorul avocatului Gianluca Trabalza și datorită implicării Asociației Românilor din Italia, Gabriel a ajuns în România, alături de mătușa sa și familie.

“Acest coleg a spus cu voce tare că e supărat pe Iisus pentru că nu mai are tată de ceva vreme și pentru că anul trecut, mama și sora lui mai mică au murit într-un tragic accident de mașină. Și a spus că se simte răvășit în interior și că inima îi e sfâșiată în bucăți. Îi este așa de dor de mamă, încât simte că înnebunește. Și se roagă la Dumnezeu ca să-i aducă mama și sora înapoi sau să-l ducă pe el cât mai repede la ele.”, a fost mărturisirea mamei colegei lui Gabriel.