Anamaria Vasile

Cu ce se spala frigiderul ca sa fie ca nou? Fara mirosuri neplacute si fara pete de mancare

Deoarece intra in contact cu tot felul de alimente, pe care le gazduieste mai mult sau mai putin timp, frigiderul poate “strange” o multime de bacterii. Iata cum iti poti curata frigiderul eficient.

Cum sa-ti cureti frigiderul ca la carte
In mod normal, frigiderul ar trebui curatat in fiecare saptamana (dar oare cine asculta de regula asta?!). Daca insa esti precauta si invelesti toate castronasele si oalele cu mancare in staniol, atunci deadline-ul de curatare a frigiderului se prelungeste, pana la 15 zile.

Cum curatam frigiderul?

In interior:

Nu folosi produse menajere de curatat, pentru ca pot fi toxice sau isi pot impregna mirosul in frigider, astfel incat toate rosiile, branza si pestele vor mirosi a Cif sau a Axion.

Pentru a-l curata “ca la carte”, frigiderul trebuie dezghetat complet si trebuie scoase toate alimentele din el. Cel mai bine e sa utilizezi o solutie de otet de vin si apa si sa freci cu un burete. La sfarsit, sterge cu o carpa uscata, fara sa mai clatesti.

In exterior:

Exista in comert produse speciale pentru spalat frigiderul in exterior, asa ca nu trebuie sa mai improvizezi nimic

Nu uita ca din cand in cand sa treci cu aspiratorul si pe la condensator. Praful tinde sa se acumuleze in acel loc, ceea ce va antrena in timp o evacuare mai slaba a caldurii.

Alte trucuri:

In general, solutia de otet cu apa e suficienta pentru a scoate orice miros din frigiderul tau. Daca ti se pare insa ca mirosul neplacut persista, poti incerca urmatoarele trucuri:
– taie o lamaie in doua si pune ambele jumatati in frigider

– pune o cutiuta cu bicarbonat de sodiu – se spune ca absoarbe mirosurile