Anamaria Vasile

Cum îți poți menține silueta după ce ai slăbit

Specialiștii de la Agenția de cercetare pentru Alimentație și Branduri a Facultății Cornell au studiat comproamentul multor persoane care au slăbit și au reușit să-și mențină silueta.

În cadrul unui studiu persoane adulte care au reușit să slăbească au fost incluse într-un raport în care au vorbit despre dietă și exerciții.

”Majoritatea persoanelor care sunt slabe nu urmează diete restrictive sau regimuri alimentare drastice, pentru a se menține. Astfel au procedat și oamenii care au slăbit”, a explicat coautorul studiului Brian Wansink, directorul de la Agenția de cercetare pentru Alimentație și Branduri a Facultății Cornell.

Iată la ce concluzii au ajuns!

Micul dejun este foarte important
Ceea ce auzim foarte frecvent este faptul că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Iată că și acest studiu o confirmă. Este cel mai bun mod de a menține la o greutate constantă, susține Kristen Trukova, dietetician la Clinica de Oncologie și Tratare a Cancerului pe regiunea Midwestern, din Statele Unite.

”Dacă iei micul dejun, acest lucru te ajută să nu mănânci foarte mult peste zi și accelerează metabolismul. Un mic dejun ideal conține 20 de miligrame de proteină (oleaginoase, ouă, iaurt, carne slabă), dar și cereale integrale, fructe și legume – cel puțin jumătate de cană”, soune Trukova.

Fă mișcare

Exercițiile sunt secretul prin care oamenii slabi reușeșc să-și mențină greutatea în parametrii normali.

Deopartamentul pentru Sănătate Publică din America, spre exemplu, recomandă 150 de minute de mișcare pe săptămână.

Însă ideal ar fi să petreceți 300 de minute pe săptămână făcând exerciții. Mai mult, în urma studiului amintit mai sus, specialiștii au ajuns la concluzia că 42 la sută dintre adulți fac exerciții de cel puțin cinci ori pe săptămână.

Sunt recomandate antrenamentele cardio, pentru flexibilitate și de forță.

Dacă vi se pare imposibil să petreceți cinci ore pe săptămână făcând exerciții, puteți să începeți progresiv, astfel încât să ajungeți la această performanță. Trebuie să țineți cont și de faptul că nu doar exercițiile bine structurate ca timp sau intensitate ar putea să fie benefice. Și plimbarea de după serviciu ne poate face bine, dacă faceți asta timp de 40 de minute pe zi.

Cântarul, cel mai mare dușman

Persoanele care vor să slăbească și să se și mențină au nevoie de disciplină, nu de cântar. 50 la sută din persoanele cu un indice de masă corporală normal se cântăresc doar o dată pe săptămână.

Nu contează dacă observi că ai pus 500 de grame într-o zi, comparativ cu ziua precedentă.

Trebuie să urmezi un regim alimentar sănătos și să faci mișcare, așa cum procedează și persoanele slabe sau care reușesc să se mențină la o greutate normală după ce au slăbit.

Nu contează dieta

Un regim alimentar sau o dietă care promite să te slăbească este posibil să nu aibă efectul scontat. Mai bine încearcă să urmezi o cură cu alimente sănătoase, care îți oferă nutrienții necesari organismului pentru a funcționa optim zi de zi. Disciplina este cea mai importantă.