Anamaria Vasile

Cum să alegem pantofi comozi cu toc înalt

Orice femeie ar vrea să poarte ținutele atrăgătoare de seară cu o pereche de pantofi cu toc înalt. Din păcate, tocurile sunt adesea incomode și multe dintre noi renunță la ele în favoarea unor balerini comozi, oricât de specială ar fi ocazia.

Te învățăm cum să-ți alegi pantofii cu toc astfel încât să fii sigură că nu te vor durea picioarele din cauza lor. Evident că probăm pantofii în magazin și facem câțiva pași cu ei, dar acest lucru nu este de ajuns.

Încălțările care par comode în magazin ar putea să îți provoace dureri de picioare când le porți o noapte întreagă.

Iată regulile de aur în alegerea pantofilor cu toc:

Măsoara distanța dintre toc și talpă. Aceasta trebuie să fie de 3 centimetri. Dacă este mai mică, probabil vei descoperi că pantofii sunt incomozi.

Multe femei nu știu să își aleagă mărimea potrivită. Pantofii cu toc trebuie să fie un pic mai mari decât cei fără toc. Între degetul tău mare și vârful pantofului ar trebui să rămână loc cât grosimea degetului mare.

În primul rând, persoanele care iubesc încălțămintea trebuie să știe că aceasta ar fi de preferat să fie de calitate. Mai degrabă un pantof bun și scump, decât mai mulți și proști. În al doilea rând, încălțămintea este foarte importantă pentru coloană, pentru stilul în care mergem și pentru o ținută cât mai plăcută.

De aici și vorba din bătrâni “îți dai seama de cum este omul după cum arată pantofii lui”.

Nu în ultimul rând, pantoful la femeie trebuie să fie în funcție de forma piciorului, de ținuta cu care îi încalță și de stilul propriu. Femeile mai scunde și cu glezna lată nu sunt sfătuite să cumpere pantofi cu toc prea gros, cu berete în față sau la gleznă.