Anamaria Vasile

De ce se tem zodiile

Fricile şi fobiile se împart frăţeşte, în funcţie de semnul astral căruia îi aparţinem. Planetele ne pot spune în ce situații suntem curajoşi și când ajungem să trăim o teamă de necontrolat, de multe ori absurdă.

Unora le e frică de şoareci, altora de şerpi. Unii se tem să nu se îmbolnăvească, alţii să nu fie părăsiţi de cei dragi. Tu de ce te temi cel mai tare pe lumea asta? Citeşte ce scrie la zodia ta şi află-ți cele mai ascunse temeri!

Berbec

Cel mai tare te temi că ai putea fi înşelată de omul pe care-l iubeşti. Gelozia ta e aproape maladivă, cu greu o ţii în frâu şi deseori vezi trădări acolo unde nu sunt. Eşti genul de femeie care cade pradă tentaţiei de a-şi controla iubitul în buzunare de bilețele suspecte sau în e-mail de mesaje compromiţătoare. Învaţă să ai încredere în tine şi în relaţia ta, pentru că din prea multă gelozie ai putea s-o pierzi!

Taur

Probabil că la casă ai o alarmă ultimul răcnet sau măcar grilaje antifurt. Te temi de hoţi, iar când eşti singură, ţi se pare că umblă cineva prin casă, ascunzi banii prin unghere doar de tine ştiute şi nu prea ai încredere în oameni, în general. E puţin probabil să cazi pradă hoţilor de buzunare, pentru că ţi le păzeşti cu sfinţenie. Ai grijă totuşi să nu acuzi pe cineva fără motiv!

Gemeni

Temerile tale sunt abstracte: ţi-e frică de marile provocări ale vieţii, de eşec, regrete, respingere. Cu greu ieşi din zona ta de confort, fie că e vorba de alegerea altui drum spre serviciu, fie că apar situaţii mai importante, cum ar fi să te muţi ori să-ţi schimbi serviciul. Ai tendinţa de a gândi negativ şi de a-l lua pe nu în braţe când e vorba despre adaptarea la nou.

Rac

Pierderea afecţiunii celor din jur te sperie cel mai tare. Vrei să ţi se ofere încontinuu dovezi de iubire – altfel, intri în panică şi te simţi cel mai singur om de pe Pământ. Depinzi emoţional de sentimentele celorlalţi pentru tine şi pui mare preţ pe vorbele de dragoste. De multe ori, nu contează faptele doveditoare, iar dacă nu auzi un „te iubesc“, stai ca pe ace.

Leu

Cel mai înspăimântător gând al tău este că sărăcești. Chiar dacă îţi merge bine în carieră, iar conturile nu îţi sunt deloc goale, frica de sărăcie şi de ratare pune deseori stăpânire pe tine, mai ales în situaţiile încordate de la serviciu. Capeţi un soi de agresivitate, te lupţi din răsputeri pentru postul tău şi îți negociezi la sânge salariul.

Fecioară

Casa ta e curată lună şi locuieşti acolo de când te ştii? Tipic pentru o Fecioară. Chiar dacă sunt nevoiţi să-şi schimbe locuinţa, pentru nativii acestei zodii există un singur „acasă“: locul în care s-au născut şi au crescut. Iar acolo totul trebuie să fie extrem de curat și aranjat la linie, pentru că dezordinea le repugnă şi îi înspăimântă, îi face să creadă că pierd controlul asupra vieţii lor.

Balanţă

Ai o grămadă de fobii, mereu altele de-a lungul timpului. Ba ţi-e frică de gândaci, ba de şoricei, ba de câinii de pe stradă, de locuri pustii sau, dimpotrivă, de aglomerație. Dar toate aceste temeri nu se nasc decât dintr-o anumită nesiguranţă de sine cu care te confrunţi în momentele în care în viaţa ta au loc evenimente neplăcute – te simţi rău, cineva drag e bolnav, relaţia e pe butuci sau ai probleme la serviciu.

Scorpion

Cel mai tare pe lumea asta te temi de moarte. Chiar dacă eşti încă tânără, te însoţeşte în permanenţă gândul că va veni o zi când viaţa se va termina, iar gândul ăsta devine uneori de nesuportat, aruncându-te în depresii adânci. Ideea de moarte te fascinează însă pe cât de mult te sperie şi îţi plac sporturile extreme și să te dai în montagne-russe.

Săgetător

Ţi-e frică de singurătate la propriu, eşti îngrozită de ideea de a nu avea pe nimeni în preajmă. Nici nu se pune problema să dormi singură în casă. Dacă însă eşti nevoită s-o faci, eşti în stare să laşi toate luminile aprinse, dormi iepureşte şi tresari la fiecare zgomot. Urăşti camerele goale, lifturile şi aleile întunecoase.

Capricorn

Nu te bântuie mari temeri, poate doar frica de avion să-ţi dea întru câtva de furcă. Asta nu înseamnă că refuzi să zbori, ci doar stai încordată tot drumul şi tresari uneori zgomotos la turbulenţe. O altă temere ar fi pierderea locului de muncă, pentru că ţi-e greu s-o iei de la capăt şi nu te adaptezi ușor în colective noi.

Vărsător

Frica de boală este principala ta temere, ai o înclinație către ipohondrie, de aceea îţi faci analizele mai des decât alţii, iar dulapul tău de medicamente e în permanenţă plin cu de toate, pentru orice eventualitate… Simți uneori o frică ciudată când sună telefonul, în special seara târziu, dacă nu aştepţi niciun apel. Primul tău gând e că ar putea fi o veste proastă.

Peşti

Porţi cu tine fricile din copilărie (de monştri, fantome, vârcolaci – pe scurt, de baubau). De aceea, nu vezi care e plăcerea altora de a urmări filme de groază, iar zvonurile că o clădire ar fi bântuită sau că vampirii chiar ar exista te sperie cu adevărat, deşi n-ai recunoaşte asta nici picată cu ceară. Te consolează gândul că îngerul tău păzitor te veghează.