Anamaria Vasile

De ce trebuie să îți dai pe picioare cu uleiuri esențiale în fiecare seară

Uleiurile esențiale sunt extracte de plante lichide extrem de concentrate și acționează ca substanțe diuretice eficiente. Uleiuile cu caracter diuretic atenuează senzația de picioare grele, ajută la reducerea retenției de lichide și susțin drenarea excesului de fluide din organism.

Uleiurile esențiale sunt un suport natural și sigur pentru durere și senzație de picioare grele, pot ajuta la reducerea inflamatiei/ sprijină vindecarea. Acestea sunt recomandate pentru diferite probleme, precum:

Stimularea circulației sanguine

Dureri musculare

Picioare grele

Picioare umflate

Picioare reci

Piele Crăpată

Ciuperci si infectii ale piciorului

Ce Uleiuri esentiale pentru picioare umflate pot folosi?

Ulei de Angelica

“Uleiul îngerilor“ sau Uleiul de Angelică este un ulei esențial prețios, rar, ce atrage energia pozitivă asupra corpului și minții. Incredibil de complex, are efecte extraordinare pentru pielea îmbătrânită, cu cicatrici, riduri, fără fermitate sau lipsită de tonus. Un reparator minunat cu efect drenant, este ideal pentru picioarele grele, umflate.

Ulei de Pin

Mândru purtător a unei arome maiestoase, revigorante, uleiul esential de pin este un ulei tonic și dinamizant pentru corp și spirit, este un remediu excelent în cazul reumatismului, artritei și picioarelor grele sau umflate.

Ulei de Lemongrass

Este recomandat în probleme circulatorii, varice, retenția de apă, celulită, mâini și picioare reci, fiind un tonic vascular și venos eficient.

Ulei de Telina

Bogat în nutrienți valoroși, minerale, calciu și vitamina C, Uleiul de Telina tratează retenția de apă, durerile articulare și musculare, încurajează circulația, elimină celulita, ameliorează efectele adverse ale osteoporozei după instalarea menopauzei, elimină flatulența, balonarea și ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

Ulei de Ienupar

Proprietățile sale terapeutice îl recomandă în tratarea acneei și cicatricilor, descurajează căderea părului, recomandat pentru artrită sau crampe.

Unt de Kombo

Un tratament antiinflamator faimos, recunoscut pentru capacitatea sa de a trata durerile musculare și articulare, artrita, reumatismul, iritațiile și îmbunătățește aspectul cicatricilor.

Cum pot utiliza uleiurile esentiale pentru picioare umflate?
Masaj – dilutie cu un ulei vegetal de Mustar sau Tataneasa. Se masează zona afectata zilnic.La fiecare 10 ml de ulei purtător/vegetal se recomandă adăugarea a 5 picături de ulei esențial.