Anamaria Vasile

Femeia mulțumită – garanția căsniciei fericite

Ingredientul de bază al unui mariaj fericit stă în buna înţelegere dintre cei doi parteneri. Totuşi, o lege nescrisă, dar şi cercetările recente spun că cel mai important lucru pentru un mariaj trainic este fericirea femeii.

Cercetătorii au descoperit că fericirea maritală depinde de cât de fericite se simt femeile în relaţia cu partenerii. Cu cât soţia este mai mulţumită de relaţia de cuplu, cu atât este mai fericit şi partenerul ei, potrivit unui nou studiu.

Cercetarea îi apaţine medicului Deborah Carr, de la Universitatea Rutgers, din Statele Unite. Specialistul american a explicat că, atunci când o femeie este fericită, ea tinde să facă mai multe eforturi pentru a-şi satisface soţul, iar acest lucru are, fireşte, un impact pozitiv asupra relaţiei de cuplu.

„Atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, o căsnicie fericită este un factor de mare importanţă pentru o viaţă fericită”, mai spune Carr.

Aceeaşi analiză a mai arătat că femeile tind să ia rolul „stâlpului casei” în situaţiile în care partenerul nu reuşeşte să facă acest lucru, iar schimbarea de roluri îşi spune cuvântul asupra relaţiei, care va avea de suferit. Pe de altă parte, fericirea bărbaţilor nu este afectată atunci când soţia nu se mai ocupă aşa cum trebuie de copii sau de treburile casei.

Magazinul tău online complet. Reduceri uriașe de preț la toate produsele. CLICK AICI sa vezi ofertele lunii aprilie