Anamaria Vasile

Semnele care arată că trăiești lângă un om egoist

Depui numeroase eforturi și ți se pare că încă lipsește ceva din relația voastră? Poate este vorba chiar de interesul lui vis-a-vis de voi. Iată câteva semne după care poți identifica un partener de cuplu egoist.

1. Trăiești cum își dorește el

Dacă trăiești cu cineva care rareori îți permite să-ți faci propriile planuri, atunci există probabilitatea că ai căzut în capcana egoistului. Dacă nu-ți apreciază timpul, eforturile sau nevoile emoționale, ești cel mai probabil folosită. Relațiile fără sacrificii de sine și compromisuri nu sunt relații reale.

2. Comunicarea cu partenerul este adesea negativă sau neutră

Mulți experți în relații au declarat în mod convingător că disprețul individual sau reciproc – un semn clar al unei relații eșuate. Și cum poți construi o relație normală cu omul cu care nici măcar nu poți comunica liber? Întreabă-te, simți ușurință atunci când comunici cu partenerul tău? Și ce simți în general, după ce ai vorbit cu el?

3. Doar tu depui eforturi

Aici totul este simplu: dacă partenerul nu depune suficient efort pentru a menține a relația de iubire, atunci nu este interesat de ea. Tu în fiecare zi încerci să dai sentimentelor culori noi, investind putere emoțională, bani și timp. Și oricum nu este suficient. Dacă partenerul nu depune eforturi, atunci de ce continui să te torturezi?

4. Nu ia relația în serios

Când încerci să inițiezi o conversație despre relația voastră, el se îndepărtează și încearcă să evite subiectul. Acest lucru se poate observa mai bine, atunci când, de exemplu, încerci să vorbești despre nuntă. Motivul acestei reacții? Cel mai probabil, nu-și dorește o relație serioasă pe termen lung.

5. Flirtează cu alții

Unii oameni folosesc flirtul pentru a crea o atmosferă pozitivă. De obicei, partenerul lor este conștient de acest comportament. Aceasta este singura excepție când flirtul este acceptabil. În celelalte cazuri, flirtul este un comportament care își ia începuturile din infidelitate.