Anamaria Vasile

Tu ai astfel de farfurii în casă? Aruncă-le la gunoi imediat! Uite de ce

Cu siguranţă, în bucătăria ta se găsesc căni şi farfurii vechi care au suferit mici accidente de-a lungul timpului. Parcă nu ai vrea să le arunci, dar nici nu le mai poţi folosi. Însă, ceea ce nu ştii este că această veselă ciobită te poate îmbolnăvi sau răni. Iată cum!

Zgârieturile şi crăpăturile veselei acumulează murdărie şi microbi care îţi pot afecta sănătatea. În plus, la vopsirea veselei se folosesc sărurile unor elemente dăunătoare (cobalt, bor, cadmiu). Cât vopseaua este întreagă, totul este în regulă. Însă, în momentul în care apare o fisură, aceste substanţe toxice ajung în mâncare.

Cănile, paharele, castroanele sau farfuriile ciobite te pot răni şi chiar se pot sparge atunci când torni în ele ceva fierbinte.

Cum ar fi ca o cană plină cu ceai fierbinte s-ar sparge în mâna ta? Nu prea plăcut.

Prin urmare, locul lor nu este în bucătăria ta, ci la coşul de gunoi.

Sursa: realitatea.net

CITESTE SI: Acesta este locul ciudat din baie pe care nu îl curăță aproape nimeni! Este cea mai mare greșeală! Nu te-ai fi gândit la el!
Baia ta arată impecabil, toaleta strălucește, chiuveta e impecabilă, cabina de duș e fără cusur, oglinda zici că e nouă și gresia și faianța nici nu par folosite.

Uită-te mai bine! Șina dușului/ șina de culisare strânge mucegai pe care nici măcar nu îl vezi.

Poate crezi că acest aspect nu este atât de important, dar dacă observi că ușa dușului e greu de deschis cu siguranță ai nevoie să elimini mizeria care s-a adunat în spațiul acela îngust.

Cum curățăm șina de culisare:
Oțetul alb este cea mai simplă, naturală și eficientă metodă.

Ai nevoie de:

oțet alb
hârtie de bucătărie/ șervețele de hârtie
apă
o periuță de dinți mai veche
Procedul în sine este unul foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să torni oțet în șina de culisare și cu ajutorul periuței de dinți să îndepărtezi toată mizeria acumulată în spațiul în care trece ușa dușului.

sursa: unica.ro

CITESTE SI: Trucul care a fost ținut ascuns până acum! Toate gospodinele trebuie să-l afle! Iată cu ce trebuie să freci cada, gresia, blatul din bucătărie, chiuveta și cabina de duș ca să fie imaculate!
Curățenia întregii case nu este cea mai ușoară muncă deoarece anumite zone necesită mai multe insistență. Fie că facem curat în casă în mod frecvent sau la intervale mai lungi de timp, trebuie să apelăm la câteva trucuri pentru a ne ușura munca, dar și pentru a economisi bani și foarte mult timp.

Pentru fiecare zonă a casei există diferite trucuri care ajută la sporirea nivelului de curățenie, astfel că mai jos vă vom prezenta cele mai eficiente și ieftine metode de curăţare a zonelor „problematice” din casă.
Iată cele mai bune metode care te vor ajuta să faci curat în casă:

Gresia:
Gresia se curată foarte uşor dacă veţi dilua într-un litru de apă 2-3 linguri de amoniac. După ce aţi amestecat bine, înmuiați buretele şi frecaţi uşor zonele murdare. Lăsaţi să acţioneze câteva minute apoi clătiţi cu apă călduţă. Gresia, dar şi rosturile dintre plăci se vor curată că ca printr-o minune în doar câteva momente.

Blatul din bucătărie:
Cea mai bună soluție pentru a-l curăța este praful de copt. Trebuie doar să presăraţi praf de copt pe suprafață, apoi cu un burete îmbibat în apă călduţă frecaţi uşor. La final, limpeziţi cu apă. Este o metodă simplă şi eficientă, dar mai ales sănătoasă, întrucât în această zona este bine să evitaţi utilizarea chimicalelor.

Chiuvetă:
Cea mai bună și eficientă soluție pentru curățarea chiuvetei este oțetul. Încălziți oţet într-o oală şi nu uitaţi să presăraţi puţină sare. Luaţi o cârpă de bumbac, îmbibaţi-o în această combinaţie apoi frecaţi zonele pătate de rugină. Lăsaţi să acţioneze câteva minute, apoi clătiţi cu apă fierbinte. Rezultatul este uimitor!

Cadă şi cabina de duș:
Tot ce trebuie să faceţi este să încălziți din nou oţet (1 litru) până la punctul de fierbere, apoi să adăugaţi câteva linguri de bicarbonat (2-3 linguri) şi detergent de vase (nu va speriaţi de reacţia care se va crea, este ceva normal, de aceea este bine să încălziți oţetul într-un vas încăpător). Amestecaţi până când cele 3 ingrediente se încorporează, apoi folosiţi soluţia pentru a curăța cada, ţevile de la toaletă chiar şi bateriile de la chiuvetă.

Pur şi simplu aplicaţi prin pulverizare şi lăsaţi să acţioneze 10 minute înainte de a le clăti cu apă. Toate aceste metode sunt foarte eficiente și nu mai este necesară folosirea produselor de curățenie pline de chimicale!