Anamaria Vasile

Unde se tine icoana, in casa. Preotii au expicat care e cel mai sfant loc

In primul rand, preoții sustin ca nu e bine sa ai in casa icoane nesfintite. Pentru asta, trebuie sa iti iei icoana la biserica, intr-o zi de sarbatoare. Te duci la preot si il rogi sa o sfinteasca in altar, nu in afara lui.

Este important de tinut mintee ca icoana este un element sfant in orice casa. Trebuie asezata mereu pe un perete, spre rasarit. Icoana trebuie scaldata in lumina soarelui, in fiecare zi.

Unde se tine icoana, in casa

Unde se tine icoana, in casa. Preotii au marturisit care e cel mai sfant loc

Daca nu ai nicio sursa de lumina naturala pe peretele dinspre rasarit, unde ai icoana, aprinde in fiecare dimineata o candela. Icoana Maicii Domnului trebuie pastrata in cea mai luminoasa camera. Este indicat sa aveti una si in camera copiilor, spre fereastră, pe partea cu răsăritul.

Este motivul pentru care bisericile si manastirile se fac cu poarta spre rasarit. Preotii spun ca e bine ca, in fiecare zi, lumina Tatalui Ceresc sa patrunda in lacasurile sfinte.

Cum te apara icoana Maicii Domnului

Este bine sa te rogi cu fata catre rasarit, la icoana. Vei primi binefacerea in casa, prin ruga. Icoana Maicii Domnului ocroteste casa si familia, mamele si copiii. Ea ofera speranta, putere si alinare pe timp de boala.

Rugaciune catre Maica Domnului

Este important ca, dimineata, sa aprinzi candela din fata icoanei si sa te rogi. Avem pentru tine o rugaciune speciala catre Maica Domnului:

”Atotmilostivă, Împărăteasa mea, Preasfantă Doamnă, Fecioară Preacurată, Născătoare de Dumnezeu, Marie, Maica lui Dumnezeu, singura şi neîndoielnica mea nădejde. Nu te scârbi de mine. Nu mă depărta, nu mă părăsi. Apără-mă, mijloceşte, auzi-mă, vezi-mă… Stăpână ajută-mă, iartă-mă, iartă-mă… Preacurată.

O, Maică a Lui Dumnezeu şi Apărătoare a noastră, milostiveşte-Te şi ajută-ne! Fie-Ţi milă de noi şi izbăveşte-ne!

Apleacă urechea Ta şi primeşte rugăciunile noastre, cele cu durere şi cu lacrimi, şi precum vei vrea linişteşte-ne şi bucură-ne pe noi, cei care Îl iubim pe Fiul Tău, Cel fără de început şi Dumnezeul nostru! Mulţumim Maică Sfântă că în toate ne eşti Grabnic Ajutătoare! Slavă Lui Dumnezeu pentru toate!

Amin!”