Anamaria Vasile

Utilizarea cojilor de banane

Într-un top al celor mai des consumate fructe bananele ocupă un loc de fructe pentru că sunt hrănitoare, sănătoase și gustoase. Și acest lucru nu este întâmplător, mai ales că de la banana putem folosi inclusiv cojile, nu doar miezul, în foarte multe scopuri, dintre cele mai diverse.

Înainte însă de a le folosi e nevoie să le speli foarte bine, preferabil cu o apă în care ai pus în prealabil niște oțet. Apoi le poți frige pe grătar, le poți coace, le poți fierbe, pentru a face cojile să fie mai ușor de digerat. Dacă vrei, le poți consuma și cât sunt crude, dacă le treci prin blender și fac un smoothie gustos.

Dar ele mai au și alte utilizări, nu sunt bune doar pentru consum. Spre exemplu, dacă ai probleme cu somnul, îți poți face un ceai din coji de banana care să funcționeze ca un fel de somnifer. Fierbe un litru de apă și apoi adaugă în el coji de la 2 banane. Lasă-le să fiarbă în jur de 10 minute în apă.

Bea acest ceai seara pentru că te va relaxa și te va ajuta să adormi mai bine. Apoi, dacă nu ai știut până acum, cojile de banană albesc dinții. Pur și simplu freacă-ți dinții cu partea interioară a cojii și lasă pentru 10 minute să acționeze. După aceea te poți spăla în mod obișnuit cu periuța și cu pasta de dinți.

De asemenea, îți mai poți usca acneea cu ajutorul cojilor de banane. Masează-ți tenul cu partea interioară a cojii și după câteva minute, spală-te cu grijă pe față cu apă caldă. Ele mai sunt foarte bune și pentru riduri. La fel, cu partea interioară a cojii de banană. Apoi pur și simplu aplică pe zonele afectate.

În acest fel vei reuși să stimulezi producția de colagen și circulația sângelui. În plus, tenul tău va fi strălucitor, datorită substanțelor care se găsesc în compoziția cojilor de banană. Dacă ai rămas fără cremă pentru încălțăminte, poți folosi cu încredere interiorul cojilor de banană. După ce vei lustrui foarte bine pantofii, pur și simplu șterge-i ușor cu o cârpă curată și uscată.

În plus, cojile de banană fac carnea mai fragedă, atunci când aceasta este pregătită pentru gătire. Dacă vrei să folosești acest truc poți să procedezi în felul următor. Adaugă în tava în care vei pune carnea, o banană întreagă, pune apoi și restul de ingrediente și dă carnea la cuptor.

Așa te vei asigura că vei obține o carne foarte fragedă și delicioasă. Și nu uita desigur de puterea bananelor consumate ca atare. Acestea conțin multe vitamine, cum ar fi complexul vitaminelor B sau vitamina A sau C.

În plus în banane se găsesc și foarte multe substanțe minerale cum ar fi potasiu, mangan, magneziu sau fier. În plus se mai găsesc și acid folic și multe fibre. De asemenea, mai e nevoie să știi că o singură banană înseamnă de fapt o porție, o masa de sine stătătoare.

Și nu în ultimul rând, poți să folosești fructele pentru pregătirea mai multor băuturi sau feluri de mâncare, de asemenea, sănătoase și gustoase.