Anamaria Vasile

Beneficiile apei cu lămâie asupra organismului

Atunci când îți dorești să pierzi câteva kilograme care te deranjează, fără să depui foarte mult efort, există o soluție foarte simplă, la îndemâna oricui. Apa cu lămâie te va ajuta să îți detoxifici organismul. Singura condiție pe care este nevoie să o respecție este să bei dimineața, pe stomacul gol un pahar cu apă și lămâie.

În plus, această combinație are și alte beneficii pentru sănătate, fumusețe sau pentru starea de bine în general. Apa cu lămâie poate reduce din inflamații. Lămâia conține foarte multă votamina C, complexul vitaminei B, calciu, fier, magneziu, potasiu, fibre.

Sucul de lămâie îți poate afecta smalțul dinților, de aceea e nevoie să îl amesteci cu puțină apă caldă sau cu apa ținută la temperatura camerei. După aceea, e nevoie să aștepți măcar 15 minute până la micul dejun. De asemenea, dacă vei introduce acest obicei permanent în viața ta, vei reuși să reduce inflamațiile din organism.

Se va elimina printre altele și acidul uric, din cauza căruia și apar de fapt inflamațiile interne. Vei avea și o imunitate mai puternică, deci vei face față mult mai repede infecțiilor virale.

Pentru că se vor elimina și infecțiile tractului digestiv, te vei bucura și de o digestie mult mai rapidă și mai sănătoasă. Nu vei suferi nici din cauza indigestiilor, și nici din cauza balonărilor. Dacă te deranjează constipația, apa cu lămâie te va ajuta să te simți mult mai bine.

Fibrele din conținutul lămâiilor te vor ajuta să scapi de pofta exagerată de alimente sau de foame. Pe de altă parte, acest amestec te va ajuta să lupți împotriva metaboslimului lent, pentru că ți-l va reactiva.

Respectiv, grăsimile sau caloriile nu se vor mai transforma în kilograme în plus. Apa combinată cu lămâie te va ajuta să ai și un aspect fizic perfet, mai ales un ten luminos, fără impurități.

Dar și restul pielii va străluci pentru că se vor elimina toate toxinele pe căi diferite, în mod natural. Vitamina C va mai elimina și radicalii liberi din organism care sunt responsabili de îmbătrânirea prematură de organismului, deci și a pielii.

În special în zeama de lămâie se găsesc foarte mulți antioxidanți sau vitamina C, care te ajută să ai un sistem imunitar mult mai puternic în fața bolilor carateristice lui. Lămâia mai conține și destul potasiu, pentru a contribui și la sănătatea creierului. În plus se vor bucura de aceste avantaje și inima, sistemul nervos.

Trebuie doar să consume acest amestec pentru aoferi organismului tău aceste substanțe atât de necesare.

Halena înseamnă respirația urât mirositoare. Aceasta poate fi eliminată cu ajutorul amestecului de lămâie cu apă călduță. În acest fel nu va mai fi nevoie să te jenezi atunci când te vei întâlni cu oameni, indiferent de momentul zilei.

Oricum, dacă suferi din această cauză este nevoie să iei măsuri pentru că vorbim despre afecțiuni dentare sau despre cele ale cavității bucale în general. Vizita la un cabinet stomatologic este mai mult decât necesară.

Apa cu lâmâie te va elibera de anxietate, de depresie și în același timp îți va da multă energie.