Anamaria Vasile

37 sfaturi rapide și puternice că să nu îți pierzi sănătatea mentală

Viața nu este ușoară iar provocările sunt la tot pasul.

În aceste vremuri, sunt tot mai mulți oameni care se confruntă cu adevărate drame: își pierd locul de muncă după foarte mulți ani, deși și-au făcut treabă exemplar tot timpul, își pierd partenerul de viață care decide să divorțeze după aproape o viață petrecută împreună, nu reușesc să obțină mai mulți bani indiferent ce ar munci, fac față cu greu să își crească copiii așa cum și-ar dori din cauza lipsei de timp, bani, suficientă energie, iar lista poate continuă.

Nu puține sunt clipele în care oamenii simț că sunt la capătul puterilor și se întreabă de unde să își adune energia și resursele pentru a merge mai departe și a trăi o viață plină de bucurii. Fericirea deja pare un cuvânt greu de înțeles.

Cu toate acestea, nu există eșec; provocările ne fac mai puternici și nimeni nu ne-a promis o viață fără provocări însă ni s-au dat instrumente să le facem față.

Diferența dintre oamenii puternici și cei doborâți de valurile vieții este data de modul inteligent de a-și doză resursele, pas cu pas, zi după zi.

Iată un îndrumar de 37 lucruri de făcut pentru a-ți menține sănătatea mentală, deci echilibrul de a face față provocărilor. Respectarea lor îți reda puterea personală, încrederea în ține și în lume, energia, speranța, credința:

1. Reflectă la ce se întâmplă, meditează și roagă-te.

2. Mergi la culcare la timp.

3. Trezește-te devreme că să nu îți începi ziua în grabă și să rămâi așa toată ziua.

4. Spune NU proiectelor care nu se potrivesc programului tău sau care îți compromit sănătatea mentală.

5. Deleagă sarcini că să îi capacitezi pe alții și să te degrevezi pe ține.

6. Simplifica-ți viață și elimină din ea tot ce nu îți mai face bine.

7. Învață că mai puțin înseamnă mai mult. (Deși unul de regulă nu e destul, deseori două sunt prea multe.)

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.