Anamaria Vasile

De ce nu slăbești deși ții regim

Îți numeri caloriile, ai grijă ce mănânci, faci și exerciții fizice în majoritatea zilelor și totuși, când te urci pe cântar acul nu se mișcă nici cu o gradație către greutatea dorită?

Majoritatea persoanelor care încearcă să slăbească, după ce obțin ceva rezultate încurajatoare ating la un moment dat un platou, o greutate dincolo de care nu reușesc să mai coboare, oricât de riguros își urmează programul de slăbire de până atunci.

Experții de la Prevention.com ne arată cum să spargem acel zid de care ne izbim în drumul nostru spre greutatea ideală și care sunt micile erori care ne împiedică să o atingem.

1. Dacă numeri caloriile – stabilește care e numărul perfect de calorii pentru ține

Deja știi că, pentru a slăbi, trebuie să mănânci mai puține calorii decât are nevoie corpul tău că să funcționeze. Însă se pare că problemă cea mai comună e că tindem să supraestimăm numărul de calorii necesare.

Dacă, de exemplu, crezi că un aport caloric zilnic de 2000 de calorii te va ajută să atingi greutatea ideală și, de fapt, ar trebui să consumi doar 1800 de calorii pe zi, acele 200 de calorii în plus pe zi sunt de-ajuns că să îți mențină corpul cu aproximativ 10 kg mai plinuț decât îți dorești.

Ridică ștachetă: calculează-ți numărul de calorii necesare zilnic pentru a slăbi, introducând pe unul din siteurile de specialitate greutatea la care vrei să ajungi, vârstă, înălțimea și gradul tău zilnic de activitate fizică.

Găsești astfel de calculatoare de calorii pe diverse siteuri. După care stabilește limitele pentru meșe și gustări. Dacă ai voie să ingerezi doar 1800 de calorii, împarte-le în trei meșe de câte 500 de calorii și o gustare de 300 de calorii.

2. Dacă ești foarte activă – intră în viteză

Când petreci câteva ore pe zi alergând la cumpărături și între ghișeele pentru plătit facturi poți avea impresia că ai făcut sport cât pentru o ședința la sală. Însă în ciudă kilometrilor făcuți prin hipermarket sau mall, a căratului sacoșelor în și din mașină, n-ai “ars” mai mult de 400 de calorii.

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.